Misterija Crnog Viteza, zagonetni posjetilac iz svemira

Misterija Crnog Viteza, zagonetni posjetilac iz svemira

Mart 30, 2018 0 By admin
Naša planeta je imala prisustvo svog prirodnog satelita  mnogo prije nego što je imala mogućnost da podrži život. To se nije promijenilo sve do 1957. godine kada je Sovjetski Savez lansirao Sputnik i naša planeta je počela da popunnjava sa vještačkim satelitima koji su korišćeni za mnoge namjene, posebno u oblasti telekomunikacija. Danas ima mnogo satelita na nebu, najviše beskorisnih, prostor u kome se gomila svemirsko đubre postaje pravi problem za čovječanstvo.

Ali postoji vjerovanje da Sputnik nije bio prvi vještački satelit u orbiti oko Zemlje. Neki kažu da se jedan satelit, nazvan “Crni Vitez” (Black Knight) nalazio u orbiti hiljadama godina. Ime crni vitez potiče iz srednjevijekovnog perioda, kada su Crni vitezovi bili oni koji djeluju bez pomoći nekog drugog i nisu bili u nikakvom savezu sa bilo kim. Ne zna se sigurno da ime potiče od tada i ko ga je prvi koristio. Ali istina je da postoji mnogo zastupnika ove misteriozne teorije.
1899 genije Nikola Tesla, sagradio je u svojoj laboratoriji u Kolorado Springsu prvi širokopojasni prijemnik / predajnik radio talasa. Mjesecima je istraživao signale iz orbite. Tesla je otkrio da u jeku električne buke postoji jedan previše lijep i periodičan signal da bi mogao da bude prirodan. Tesla je bio uvjeren da je to pokušaj da vanzemaljske rase da uspostavi komunikaciju i prvobitno je mislio da je signal nastao na Marsu. Ali posle nekoliko mjeseci traganja, on je shvatio da je to nemoguće. Signal nije dolazio sa Marsa već je njegov dom morao da bude negdjije u Zemljinoj orbiti.


Godinama kasnije, još jedan veliki genije i izumitelj radia Guglielmo Marconi, takođe je otkrio prijem čudnog signala iz svemira, previše redovan da bude samo buka, ovaj signal je trajao nekoliko dana, a onda potpuno nestao. Otada radio amateri stalno pokušavaju da otkriju ponovo ove radio signale ali bezuspešno.

U februaru 1953., u jeku Hladnog rata sve oči su bile uprte u nebo da vide koja zemlje je prva stigla u svemirski prostor. Grupa astronoma koji rade za Ministarstvo odbrane SAD otkriva čudan objekat koji kruži oko Zemlje i alarmira javnost, misleći da su Rusi pobijedili u svemirskoj trci i da je SAD je sada ranjiva.


Objekat je nazvan Blek Knajt (Crni Vitez) i pod tim kodnim nazivom se pominje u različitim izvještajima vladinih agencija. Istragu je vodio profesor astrofizike na Univerzitetu u Novom Meksiku, dr Lincoln La Paz, poznati pronalazač sada patuljaste planete Pluton, Klide Tombaugh. “Zvanični” Rezultati istrage su zaključili da je objekat bio mali asteroid zarobljen u orbiti na način malog prirodnog satelita. Problem sa ovim objašnjenjem je da je vjerovatnoća asteroida da bude zarobljen u orbiti minimalna. A detalji istrage nikada nisu otkriveni.

U februaru 1960. godine, astronomi širom svijeta su pratili putanju Sputnika, koji je već bio u orbiti, odjednom je otkriven objekat koji je pravio sjenku u odnosu na Sputnik . Objekat je imao dvije karakteristike koje su danas je posebno zanimljive, prvo činilo se da objekat ima polarnu orbitu, a ne prate liniju Ekvatora a do tada ni SAD ni sovjetski sateliti nisu mogli da se kreću na taj način , a drugo, objekat je bio tako kolosalan da je bilo nemoguće da je lansiran sa zemlje sa raketama koje su imali u to vrijeme.