Feng šui savjeti: orhideja za ispunjenje želja u spavaćoj sobi

Feng šui savjeti: orhideja za ispunjenje želja u spavaćoj sobi

April 3, 2018 0 By admin

 Orhidejama se pokazuje poštovanje, prihvatanje drage osobe u cjelosti i potreba za njihovom ljubavlju. Ne samo strast koja možda potraje nedelju ili dvije, već iskrena, prava ljubav…

02

 

 

Ukoliko postavite orhideju na pravo mjesto u vašem domu, to može da bude od velikog značaja prema feng šui principima. “Stavite orhideju u dijagonalno suprotni ugao spavaće sobe u odnosu na vrata, to je mjesto zdravlja. Orhideje su odlične za ovu sobu jer noću proizvode i više kiseonika nego obično”, kaže Prija Šer, profesionalni feng šui konsultant.

Moć cvijeća u domu…

Takođe, osim što fatalno djeluje na dame, magija orhideje je u tome što može oboriti sa nogu i najsnažnije muškarce. Ona ih naprosto šarmira svojom ljepotom i elegancijom. Ukoliko nekome poklone orhideju to je znak iskrene ljubavi i poštovanja.

Tajni život biljaka: snaga cvijeća…

Ne zaboravite na orhideje ni u radnom prostoru! Naime, jedno preduzeće je postavilo orhideje tako da ni jedan radnik ne bude dalje od biljke više od oko 13 metara. Pitate se kakav je bio rezultat? Administratori su primijetili povećanje produktivnosti i kreativnosti među zaposlenima.

Magija ljetnjeg cvijeća…

Po vjerovanju feng šui učitelja, trajnost cvijeta orhideje ima snažnu simboličku moć. Naime, ona ne donosi samo prolazne radosti kao buketić rezanog cvijeća koje će uvenuti već za dva dana, nego garantuje dugoročno ispunjenje vaših najintimnijih želja. One na divan način pokazuju ne samo da volite nekoga, već i da vam je do te osobe duboko i iskreno stalo.

Izvor: Sensa,

foto:www.freepik.com.